Een grondwaterboring in uw tuin in Amersfoort?

Een eigen waterbron in de tuin is een duurzame en natuurlijke manier om uw tuin te voorzien van water, zonder afhankelijk te zijn van duur en gezuiverd drinkwater. In Amersfoort bieden wij de mogelijkheid om grondwaterbronnen tot 99 meter te boren en tot 15 meter te spuiten. Deze bronnen kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt:

 • Voor het beregenen van uw tuin in Amersfoort.
 • Voor gebruik als grijs water installatie, bijvoorbeeld voor toiletspoeling, douchewater en de wasmachine.
 • Voor gebruik als drinkwater, waardoor uw gehele huis van onafhankelijk bronwater wordt voorzien.

Wij werken strikt volgens de laatste BRL SIKB 2100 richtlijnen. Dit houdt in dat we de grootste zorg besteden aan het milieuvriendelijk uitvoeren van de werkzaamheden. Zo worden doorboorde kleilagen opnieuw afgedicht en wordt opgeboord materiaal grotendeels teruggebracht naar de oorspronkelijke plek. Bovendien nemen wij de zorg van de bronaanvraag en de communicatie met het Waterschap uit handen.

  Offerte aanvragen


  Wat kunt u van ons verwachten in Amersfoort

  Wij streven naar de hoogste waterkwaliteit gecombineerd met de beste service. Onze werkwijze omvat:

  • Grondanalyse om de juiste diepte van de bronboring te bepalen.
  • Professionele installatie met minimale schade aan uw tuin.
  • Duidelijke communicatie vooraf, tijdens en na de installatie.
  • Advies over de passende pompinstallatie.
  • Onderhoud en onderhoudsadvies.
  • Snelle werkwijze: afhankelijk van de grootte en complexiteit duurt de installatie meestal één dag.

  Geboorde waterbron

  Een geboorde bron heeft een diepte tussen de 20 en 99 meter. Om de beste waterkwaliteit te waarborgen, plaatsen wij het bronfilter in een waterdragende zandlaag. Meestal kunnen we vooraf nauwkeurig inschatten welke boordiepte nodig is voor een optimaal resultaat.

  Bij het boren van de grondwaterbron maken wij gebruik van een hydraulische boorstelling en waterspoeling voor het afvoeren van opgeboord zand. Na het boren blijft er ongeveer 1 kuub boorslib achter op een vooraf geplaatst zeil.

  In de geboorde waterput installeren wij een onderwaterpomp. Deze pomp is minder gevoelig voor vorst, verbruikt minder elektriciteit en heeft een langere levensduur dan een bovengrondse pomp. Daarnaast is deze pomp bovengronds niet hoorbaar.

  Gespoten bron

  Als het grondwaterpeil in Amersfoort niet dieper is dan 5 meter, kan een gespoten waterboring worden toegepast. Deze methode is kostenefficiënter omdat er geen hydraulische boormachine nodig is, alleen een spuitlans. De maximale diameter van een gespoten waterboring is 63 mm.

  Bij een gespoten bron kan geen ondergrondse pomp worden geplaatst; deze gaat altijd samen met een bovengrondse pomp. Wij adviseren om de pomp in een schuur of een kist te plaatsen om vorstschade te voorkomen.

  Voor een betrouwbare en duurzame waterbron in Amersfoort kunt u vertrouwen op Joost Bosch Beregeningstechniek. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

  Omgeving Gelderland en Utrecht

  Naast onze werkzaamheden in Amersfoort bieden wij onze diensten aan in diverse andere plaatsen, zoals Bronboring Apeldoorn, Bronboring Baarn, Bronboring Barneveld, Bronboring Bilthoven en Bronboring Bussum. Staat uw woonplaats niet in deze lijst? Neem contact met ons op, want de kans is groot dat wij ook bij u een hoogwaardige bronboring kunnen verzorgen.

  Voor een betrouwbare en duurzame bronboring in Amersfoort kunt u vertrouwen op Joost Bosch Beregeningstechniek. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.